El nou CAP Fort Pienc no veurà la llum aquest mandat. De fet, pel calendari amb què treballa l’Ajuntament, no es preveu que entri en funcionament abans del 2025. El regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, ha apuntat durant l’audiència pública del districte que l’equipament no estarà enllestit “fins ben entrat el mandat vinent”.

Els veïns fa anys que reivindiquen un CAP nou, després que el del passeig de Sant Joan hagi quedat saturat. Arran de la pandèmia, va haver d’assumir els pacients del CAP Carles I, que va tancar perquè no complia els estàndards de la covid. I, des de llavors, el centre engloba uns 30.000 pacients i en els pics de les onades ha fregat el col·lapse.

Un calendari que s’allarga

Gonzàlez ha explicat als veïns que “ara s’està en procés de licitar el projecte i la idea és tenir l’equip redactor del projecte el març del 2022″. Després, afegeix, aquest equip haurà de redactar “l’avantprojecte, el projecte bàsic i el projecte executiu” per poder fer el concurs i obtenir un equip que faci les obres.

Un cop comencin, els treballs s’allargaran dos anys, per tant, difícilment podrà obrir abans del 2025. El regidor de l’Eixample garanteix que “anem sobre calendari”, però que “se’n va uns quants mesos perquè tot el procediment de construcció d’un nou CAP s’allarga més del que l’administració voldria”, ha conclòs.