La situació al CAP Passeig de Sant Joan és crítica, en ple esclat de la segona onada de la covid-19. El professionals i els usuaris ja han fet diverses accions de protesta per reclamar més espai. Els sanitaris asseguren que tenen una gran càrrega laboral i les condicions no són les adequades: han de compartir consultes, tot i haver habilitat magatzems i altres espais per augmentar-ne el nombre. Estan molt preocupats per la situació.

Un annex que arriba tard

L’administració els va prometre que a l’octubre tindrien un annex al carrer d’Ali Bei, abans de la previsible segona onada de la covid. Però l’onada ja ha arribat i els mòduls encara no s’han instal·lat. A l’interior d’illa d’Ali Bei, on han d’anar-hi, encara no es veu cap volum. Els diuen que no estaran disponibles fins a mitjans de desembre. El personal sanitari està fent front a la pandèmia i utilitzen les sales de consulta per torns perquè no hi ha prou espai.

Exigeixen el CAP definitiu ja

Per tot plegat anuncien més mobilitzacions i exigeixin que l’Administració que trobi la manera d’executar ja el CAP definitiu, que està previst que es construeixi a la cantonada de Nàpols amb la Gran Via. Aquest CAP ha d’ocupar la planta baixa d’un bloc amb d’habitatges de lloguer social.

El districte assegura que s’ha anat avançant, però afegeix que hi ha uns passos a seguir. En aquests moments s’està en el procés d’enderroc: un projecte complicat perquè han de tallar un edifici pel mig. Tot i això, preveuen que a finals d’any surti la licitació i que abans de l’estiu es tingui l’equip d’arquitectes contractat per poder fer el projecte bàsic i executiu de les obres.

Noves mobilitzacions

Els veïns i professionals demanen que, donat l’estat d’alarma per l’emergència sanitària, s’activi la construcció del centre amb mesures d’urgència. Estan preparant mobilitzacions en el punt on s’ubicarà el nou CAP, entre Nàpols i la Gran Via, per aconseguir una actuació immediata.