cruilla sagrera

Els accidents continuen a la cruïlla “perillosa”, segons els veïns, del carrer de Berenguer de Palou amb el pont del Treball Digne, al barri de la Sagrera. Aquest dilluns, a gairebé dos quarts de set de la tarda, hi va haver un accident en què van estar implicats dues motos i un cotxe. En van resultar ferits lleus els dos conductors de la moto que van necessitar atenció mèdica al lloc dels fets.

Els veïns estan acostumats a veure ensurts i accidents en aquesta cruïlla. Fa mesos que es queixen que aquest encreuament és conflictiu perquè hi conflueixen dos carrils bici bidireccionals, un carril bus i un altre carril de trànsit. El problema és que quan el semàfor es posa en verd, tots poden passar a la vegada. Els vehicles i autobusos poden girar, els ciclistes i patinets poden continuar recte o girar i els vianants creuar de vorera.

Hi ha accidents cada setmana

Segons l’Oleguer Méndez, membre de l’Associació de Veïns de la Sagrera, cada dia hi ha més d’un ensurt i cada setmana algun incident més greu. A l’agost, per exemple, es té constància de dos accidents. El 30 d’agost el conductor d’un patinet va resultar ferit en una topada amb un turisme i l’11 d’agost també n’hi va haver un altre entre un patinet elèctric i un automòbil.

La plataforma Salvem CAP la Sagrera ha estat testimoni d’aquests darrers sinistres i se’n han fet ressò a Twitter. L’entitat considera prioritari que s’estudiïn solucions per a aquesta cruïlla abans que s’hagi de “lamentar una desgràcia mortal”. L’Associació de Veïns de la Sagrera també reitera la idea d’actuar de manera immediata.

No es considera un punt conflictiu

Segons els criteris de la Guàrdia Urbana, perquè una zona sigui considerada de risc, s’hi han de concentrar 10 o més sinistres amb víctimes a una distància de 15 metres en el període d’un any. L’Ajuntament de Barcelona, amb dades anuals del 2021, no té catalogada aquesta cruïlla de la Sagrera com a punt conflictiu.