cruilla sagrera

Els accidents continuen a la cruïlla “perillosa”, segons els veïns, del carrer de Berenguer de Palou amb el pont del Treball Digne, al barri de la Sagrera. Aquest dilluns, a gairebé dos quarts de set de la tarda, hi va haver un accident en què van estar implicats dues motos i un cotxe. En van resultar ferits lleus els dos conductors de la moto que van necessitar atenció mèdica al lloc dels fets.

Els veïns estan acostumats a veure ensurts i accidents en aquesta cruïlla. Fa mesos que es queixen que aquest encreuament és conflictiu perquè hi conflueixen dos carrils bici bidireccionals, un carril bus i un altre carril de trànsit. El problema és que quan el semàfor es posa en verd, tots poden passar a la vegada. Els vehicles i autobusos poden girar, els ciclistes i patinets poden continuar recte o girar i els vianants creuar de vorera.

Hi ha accidents cada setmana

Segons l’Oleguer Méndez, membre de l’Associació de Veïns de la Sagrera, cada dia hi ha més d’un ensurt i cada setmana algun incident més greu. A l’agost, per exemple, es té constància de dos accidents. El 30 d’agost el conductor d’un patinet va resultar ferit en una topada amb un turisme i l’11 d’agost també n’hi va haver un altre entre un patinet elèctric i un automòbil.

La plataforma Salvem CAP la Sagrera ha estat testimoni d’aquests darrers sinistres i se’n han fet ressò a Twitter. L’entitat considera prioritari que s’estudiïn solucions per a aquesta cruïlla abans que s’hagi de “lamentar una desgràcia mortal”. L’Associació de Veïns de la Sagrera també reitera la idea d’actuar de manera immediata.

Accidents mortals a Barcelona el 2022: on i quan es produeixen | MAPA
Una vianant de 68 anys és la 19a víctima mortal en un accident de trànsit aquest 2022 a Barcelona

No es considera un punt conflictiu

Segons els criteris de la Guàrdia Urbana, perquè una zona sigui considerada de risc, s’hi han de concentrar 10 o més sinistres amb víctimes a una distància de 15 metres en el període d’un any. L’Ajuntament de Barcelona, amb dades anuals del 2021, no té catalogada aquesta cruïlla de la Sagrera com a punt conflictiu.