accident ronda Dalt

La segona nit de la Mercè 2022 ha acabat amb 12 persones detingudes, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que quatre de les detencions les ha dut a terme la Guàrdia Urbana i vuit, els Mossos d’Esquadra. Dos dels detinguts estan vinculats directament amb la vandalització d’un comerç del carrer de la Creu Coberta, concretament d’una xarcuteria que ha patit moltes destrosses.

Un grup de 500 persones

Els aldarulls han començat a les 4.40 h, quan un grup de 500 persones s’han enfrontat als serveis de neteja i després, també, als Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana. Cap a dos quarts de sis la situació “s’ha pogut reconduir”, segons ha detallat Batlle.

L’Ajuntament ha explicat que els detinguts han estat traslladats a la comissaria de les Corts i no ha especificat si tenen antecedents per fets similars. El tinent d’alcalde de Seguretat ha mostrat solidaritat amb els comerciants de la zona, que n’han patit directament les conseqüències. Ara bé, ha desvinculat els actes vandàlics de la Festa Major. El consistori ha destacat l’actitud cívica de la majoria de persones que han participat de les activitats nocturnes de la Mercè i ha assegurat que els incidents han estat menors que els que es van produir l’any passat, quan no hi havia organitzats concerts per les restriccions sanitàries.

L’Ajuntament en desvincula l’apunyalament mortal

Albert Batlle ha deslligat l’apunyalament mortal dels aldarulls i destrosses que s’han produït en aquesta segona nit de de festa major. “L’agressió no té res a veure amb els aldarulls”, ha assegurat Batlle, ja que, ha dit, no han coincidit en el temps: “L’apunyalament s’ha produït a les 3.16 h, mentre que els aldarulls, cap a les 4.40 h”. Batlle ha detallat que els Mossos s’han fet càrrec de la investigació d’aquesta mort.

El SEM ha fet un total de 46 assistències sanitàries a la ciutat durant aquesta segona nit. 38 persones han quedat en estat lleu, sis en estat menys greu, una en estat greu i una altra, ha estat traslladada en estat crític.