accident patinet Pont Treball
Foto: @SalvemCAPSgr

El conductor d’un patinet ha resultat ferit en un accident amb un turisme a la cruïlla dels carrers de Berenguer de Palou i Pont del Treball. El sinistre es va produir aquest dilluns poc abans de la sis de la tarda i el conductor va ser traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron amb una possible fractura.

Per als veïns, però, que es produeixin accidents o ensurts en aquesta cruïlla no és una novetat. Fa mesos que denuncien que aquest és un encreuament conflictiu perquè, d’una banda, hi conflueixen dos carrils bici bidireccionals, un carril bus i un altre carril de trànsit. I, de l’altra, quan el semàfor es posa verd per als vehicles i els autobusos que volen girar, també es posa verd per als ciclistes i els patinets també poden fer la maniobra o continuar recte.

L’Ana Maria Gutiérrez, veïna de la zona, coincideix en què aquesta cruïlla “és perillosa. La solució és complicada però s’ha de fer alguna cosa”. Afegeix que el problema s’agreuja perquè “és una zona de pas de molts autobusos, que molt freqüentment es veuen obligats a frenar quan tombem si no es volen emportar un patinador o un ciclista“. La mateixa font explica que “moltes vegades quan els busos frenen es produeixen caigudes dels usuaris que van a dins de l’autobús”.

L’últim accident, l’11 d’agost

Justament de l’últim accident no han passat gaires dies. Va ser l’11 d’agost, també entre un patinet elèctric i un automòbil. La plataforma Salvem CAP la Sagrera ha estat testimoni dels dos últims sinistres i se’n han fet ressò a Twitter. L’entitat considera urgent que es faci un estudi de mobilitat d’aquest punt i s’hi apliquin solucions. També l’Associació de Veïns de la Sagrera denuncia la perillositat que suposa la simultaneïtat dels semàfors en aquest punt.