La nit de Reis d’enguany serà trista per a l’Anna. Per primer cop en 48 anys, no podrà gaudir de la cavalcada de Reis de Barcelona 2023 amb els seus 40 nebots, una vintena dels quals infants que s’amunteguen als balcons del seu pis cada 5 de gener per veure passar les carrosses. El motiu: les obres de remodelació de la via Laietana, que obliguen enguany a modificar el recorregut del seguici.

Anna Alabern explica a betevé que fa 49 anys que viu en aquest pis de la via Laietana i que la nit de Reis és molt especial: “Venen els meus 25 nebots i els seus fills i entre tots fem unes 40 persones al pis“. Quan arriba el seguici reial, afegeix, “traiem tots els testos, repartim la canalla pels balcons i els grans ens quedem a dins”. Després, com ja és tradició a casa seva, convida els infants a sopar pa amb tomàquet i truita de patates.

via laietana

“Em sentiré molt sola”

Després de tants anys amb aquesta tradició familiar, l’Anna no se’n sap avenir que aquest 2023 la cavalcada de Reis no passi pel seu carrer i que no pugui compartir aquesta nit tan especial amb la família. “Em sentiré molt sola, molt sola”, lamenta. També se senten tristos i perduts els nebots, que assegura que li diuen que no saben on anar a veure el seguici reial. “Aquí jugaven mentre esperaven els Reis, ara hauran de fer una fila i esperar al carrer”, diu.

Això sí, confia que, ben aviat, un cop finalitzades les obres, els seus nebots puguin tornar a viure aquesta nit màgica des dels balcons del seu pis de la via Laietana.

Notícies de Reis 2023