L’Escola Tabor va començar el camí educatiu com a projecte privat l’any 1968. Era al barri de Navas, a Sant Andreu.  Allà van seguir les aules de preescolar, quan l’EGB es va traslladar al passatge de Ca n’Oliva. Més endavant, es va convertir en una cooperativa mixta de pares i mestres, fins que el setembre del 1987 es va integrar a la Xarxa d’escoles públiques de la Generalitat. Tot i així, no va ser fins el setembre del 1996 quan l’escola va ocupar l’actual edifici del carrer de Cartagena, 231-239.

Un periple per tres districtes

El centre ha passat per diferents barris fins que el 1996 es va instal·lar a la Sagrada Família. Miquel Queralt, mestre de l’Escola Tabor durant els anys 1976-1982, diu:“Tot estava per fer i tot era possible”. Assegura que això va ajudar molt a que l’equip de mestres s’engresqués, i les famílies també, i que els nens fossin els primers a passar-s’ho bé.

Clara aposta per l’ensenyament públic i en català

L’escola treballava perquè el projecte educatiu es vehiculés en català, fabricant els materials pedagògics, amb la mirada posada en l’objectiu de ser una escola pública.

Jaume Nieto, que va portar els seus fills durant 16 anys, entre els anys 1980 i 1996, recorda que van ser anys de molta lluita, perquè tant els mestres com les famílies volien aconseguir ser una escola pública, una fita que va arribar el 1987. 

Els infants, en el cor del projecte

La directora actual, Núria Canela, assegura que el més important per a l’equip del centre és que l’alumne, quan vagi a l’escola, hi estigui a gust, que hi vagi content, i quan en surti en tingui un bon record. Per commemorar el 50è aniversari han organitzat diverses activitats, com ara les exposicions que han muntat al vestíbul del centre, amb fotografies històriques i el concurs de logotips que els alumnes han dissenyat per a l’efemèride.