El districte de les Corts ha posat en marxa un grup de suport per a avis i àvies que tenen cura dels nets i netes. L’objectiu és que els cuidadors tinguin un lloc on trobar-se, posar en comú els dubtes que tenen i aprenguin a gestionar i expressar les seves emocions. El grup es reuneix cada dijous i, de moment, el conformen una desena de dones.

Trencar tabús

Segons la responsable de Gent Gran del districte, Cristina Jordà, la idea de crear el grup va sorgir perquè van detectar que algunes àvies de vegades sentien sentiments contradictoris respecte el fet de tenir cura dels nets: “D’una banda en tenien ganes, però en ocasions també se sentien pressionades o insegures“, explica.

Jordà reconeix que, a diferència del que passa amb els cuidadors de persones grans, els avis que tenen cura de nens petits, els costa molt més reconèixer que “en alguns moments la situació els supera i que tenen sentiments tan positius com negatius”. De moment, el grup està format per una desena de dones i és una de les moltes activitats que es fan des de Gent Gran del districte per millorar el dia a dia de les persones grans.

Treball emocional

El grup el dirigeix la psicòloga Ximena Rodríguez, que explica que la seva tasca consisteix “a fer un treball molt emocional, per tal de millorar la qualitat de vida de les dones i perquè aprenguin a gestionar les seves emocions”. Rodríguez dona eines a les àvies perquè millorin la seva assertivitat, puguin conèixer-se més a elles mateixes, siguin conscients de la tasca que fan i aprenguin a posar límits. Però el més important per a la psicòloga és que amb el grup, les dones han guanyat un espai de trobada només “per a elles”.