L’Hospital Universitari Sagrat Cor ha visitat, diagnosticat i tractat a persones sense sostre aquest dimecres en el marc de la campanya “L’hospital al carrer”, que la institució impulsa amb la parròquia de Santa Anna.  Jordi Delàs, doctor en medicina interna, ha explicat a Betevé que “l’ideal seria que entressin al sistema sanitari públic” amb l’objectiu de poder ser atesos amb regularitat. Delàs afirma que la majoria de pacients d’aquests hospitals de campanya són homes.

El centre sanitari ha instal·lat un dispositiu mèdic al claustre de Santa Anna, a tocar de la plaça de Catalunya, al qual podrà acudir qualsevol persona sense recursos que requereixi assistència mèdica. Els pacients poden accedir a metges de diverses especialitats com medicina interna, salut mental, ginecologia, podologia, oftalmologia o dermatologia. Poden disposar, a més, d’una història clínica universal denominada “Around the world”, a la qual tindran accés des de qualsevol lloc. Tots els infermers, metges, personal d’administració i serveis i personal d’acompanyament que participen en aquesta campanya són voluntaris del Sagrat Cor.

Es tracta de la segona edició de la iniciativa, que també tindrà lloc aquest dijous 13 de juny entre les 9 i les 18 h. La campanya anterior va tenir lloc entre el 18 i el 24 de febre. En aquesta ocasió es van atendre 367 pacients i es van fer un total de 586 consultes. En el 90 % dels casos es va aplicar algun tractament, mentre que els malalts amb complicacions importants van ser transferits a les instal·lacions del mateix hospital, que també va realitzar una continuïtat assistencial de totes les especialitats.