L’oli d’oliva, el peix blau o les nous són alguns dels aliments que ajuden a tenir més bona memòria. És el que els ha explicat la nutricionista que ha impartit el taller Aliments amb memòria al centre de dia Avis Jeis . També els ha donat alguns trucs per recordar-ho com, per exemple, que les nous, com que tenen forma de cervell, van bé per a memòria.

Aquest taller ha estat una de les activitats que s’ha fet durant la primera setmana de les Jornades de la Gent Gran. Segons la directora del centre, Montse García, és cabdal incidir en la importància d’una bona alimentació  ja que moltes persones, quan es fan grans, tendeixen a dedicar poc temps a cuinar i opten per menjars poc saludables. En canvi, cal que siguin conscients que una bona alimentació pot ser una  eina útil per combatre problemes relacionats amb l’edat, com la falta de memòria.

Una trentena d’activitats durant tot el mes

A més d’aquest taller, durant tot el mes de maig s’han organitzat fins a 34 activitats pensades per a la gent més gran del districte amb l’objectiu d’oferir-los opcions variades per a l’envelliment actiu i fomentar la participació de la gent gran a la vida social. En el programa s’hi poden trobar activitats de gimnàs, visites culturals, xerrades, cinefòrums, etc., que es fan en els centres cívics i els equipaments per a gent gran del districte. I, per tancar les jornades, l’1 de juny es farà un acte de cloenda amb un concert al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart.