El Jutjat del Social número 31 de Barcelona ha condemnat Deliveroo a readmetre nou treballadors que van ser acomiadats el 2017 després de participar en diverses protestes per reclamar millores laborals. El jutge obliga l’empresa a fer-los un contracte laboral dins de la categoria de repartidor, a indemnitzar-los amb 6.251 € i a abonar-los els salaris endarrerits.

Núria Soto, portaveu Riders x Drets i una de les treballadores que Deliveroo ha de readmetre arran de la sentència, ha qualificat la sentència d'”històrica”. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, ha assegurat que la sentència suposa un precedent que espera que serveixi “per futurs casos” de repartidors que denunciïn l’empresa perquè els fa treballar com a falsos autònoms. Soto assegura que s’està pensant si tornarà a treballar a Deliveroo. És conscient, afirma, que els treballadors que acceptin ser readmesos poden ajudar molt altres companys seus. A més, considera que d’aquesta manera es podria demostrar que Deliveroo pot tenir persones treballant amb un contracte laboral.

Més de 5.000 repartidors a Barcelona

Des de Riders x Drets calculen que actualment a Barcelona hi ha més de 5.000 persones que treballen com a repartidors en les diferents plataformes d’entrega a domicili. Asseguren que la xifra creix cada dia, però que les empreses que s’hi dediquen no volen facilitar el nombre total de “falsos autònoms” que hi treballen. Les condicions laborals dels repartidors de menjar a domicili han tornat a ser notícia fa unes setmanes arran de la mort d’un ciclista en un accident de trànsit mentre treballava.