Amics de la Rambla reclamarà al nou govern municipal que posi fil a l’agulla per aturar la venda de productes i serveis il·legals al passeig. Ho ha explicat el president de l’entitat, Fermín Villar, en una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé.

Villar demanarà al nou alcalde o alcadessa que s’informi els turistes que activitats com la venda de refrescos i begudes al carrer és il·legal, així com les ofertes cannàbiques que s’hi ofereixen. Des d’Amics a la Rambla apunten que repartir fulls informatius podria posar fi a aquesta problemàtica i assenyala que els turistes “no saben que són activitats il·legals” perquè veuen “venedors ambulants al costat de furgonetes dels Mossos d’Esquadra”.

El problema més greu a la Rambla: la inseguretat

Per Amics de la Rambla, “falta seguretat” al passeig, un fet que es nota quan se’n va el sol, perquè “al vespre, la gent fuig, fa por”.

Els furts “són el problema de seguretat principal – segons Villar -, a vegades amb un ús de violència inusual”. Les associacions cannàbiques o la venda ambulant nocturna són alguns dels exemples que preocupen Amics de la Rambla.

L’alta gastronomia a la Rambla, una assignatura pendent

Després de l’èxit de la sisena edició del festival gastronòmic Tast a la Rambla, que aquesta setmana ha posat punt final amb el rècord de 670.000 visitants, Villar ha fet una reflexió sobre l’oferta gastronòmica del passeig. Pel president d’Amics de la Rambla, “l’excés de demanda perjudica l’oferta”, i ha detallat que a la Rambla hi manquen restaurants d’alta cuina a causa dels preus del lloguer dels locals.

#Rambling, el joc per redescobrir la Rambla

Amics de la Rambla ha impulsat el projecte #Rambling, un joc que proposa als visitants redescobrir indrets del passeig a través de tres rutes virtuals interactives: La Rambla Familiar, La Rambla Nostàlgica i La Rambla Canalla.

Els participants del #Rambling hauran de buscar en un mapa els llocs més emblemàtics del passeig, visitar-los i superar diversos reptes. Aquells que demostrin que coneixen la Rambla al detall podran aconseguir el premi, gràcies als establiments del passeig.

Els visitants, ja siguin barcelonins o turistes, hi podran jugar aquest cap de setmana, 15 i 16 de juny, en una activitat que serà gratuïta i per a la qual només es necessita un telèfon amb internet.