Després d’una llarga carrera professional en el sector de la comunicació, el periodista i escriptor Àngel Casas va passar els seus darrers anys en actiu a betevé. Casas va dirigir la cadena des del 22 de setembre del 2008 fins a la seva jubilació el 31 de desembre del 2014. Aquest dissabte, 1 d’octubre, Àngel Casas ha mort als 76 anys.

Casas va ser el primer director de la casa escollit per concurs públic fruit del nou reglament d’organització de betevé, derivat de la llei de l’audiovisual. El nou director va apostar per una televisió d’ofici amb l’objectiu d’aconseguir una audiència pròpia. Durant els sis anys que el comunicador va estar al capdavant d’aquest projecte, betevé va viure el moment de més producció de programes, amb formats molt diversos per captar un públic variat.

També al setembre del 2009, el canal va estrenar el portal informatiu de Barcelona TV, btvnoticies.cat, i els informatius van continuar creixent amb una edició matinal i un espai nou per a l’actualitat dels barris: l’infobarris, estrenat el gener del 2010. A més, també va créixer l’oferta nocturna amb l’informatiu d’autor, estrenat el gener del 2009.

En aquest sentit, la renovació constant dels serveis informatius va desembocar en un gran canvi el 2011, quan es va crear la marca ‘BTVnotícies‘, que ocuparia totes les franges informatives. També al febrer del 2011 s’estrenava el format infantil ‘Catakrac’.

Una televisió, els periodistes de la qual trepitgin la ciutat i l’expliquin dia a dia, perquè la coneixen pam a pam”

La creació de Barcelona FM

L’Àrtic, el Terrícoles, el Connexió Barcelona o el Va passar aquí són altres programes que entre el 2013 i el 2014 es van impulsar a la casa. Un dels projectes més ambiciosos de Casas, però, va ser el d’una ràdio municipal centrada en la informació local, Barcelona FM.

El dia de la seva estrena, l’1 de desembre del 2014, quan només faltava un mes per a la jubilació de Casas, el director destacava: “És una bona notícia que la ciutat recuperi la seva emissora pública, i que ho faci amb la gent de BTV, que som els qui de moment hem demostrat que sabem ocupar-nos de la informació de Barcelona.” Una àmplia programació i l’impuls de la ràdio va ser el llegat d’Àngel Casas a la televisió local de Barcelona.