Àngel Casas

(ACN) El món cultural, polític i de la comunicació plora la mort del periodista Àngel Casas i les xarxes socials s’han omplert de missatges en record del mític periodista. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el Col·legi de Periodistes; l’Acadèmia Catalana de la Música o la CCMA són alguns dels que aquest dissabte han dedicat unes paraules al comunicador.

Colau ha lloat la figura de Casas assegurant que serà recordat a la ciutat sempre pel seu “talent, humor i compromís amb la televisió pública de Barcelona”. Per la seva banda, Aragonès ha recordat Casas com un “comunicador mordaç i innovador, mestre de periodistes”. Segons el president, “deixa una empremta inesborrable dins i fora de la pantalla petita”.

Referent de la música i el periodisme

Garriga ha destacat que “ens ha regalat grans moments” i ha assegurat que forma part de la “història de la televisió” i que sempre “ha treballat per dignificar la cultura amb passió i intel·ligència”. També ha lamentat la mort del pioner del “talk show” a Catalunya l’Acadèmia Catalana de la Música, que ha recordat que va ser “un referent indispensable per entendre la història de la música i el periodisme a Catalunya”. En el mateix sentit s’ha expressat el Col·legi de Periodistes de Catalunya, que han aprofitat les xarxes per donar el condol als seus familiars, amics i companys.

Per la seva banda, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha piulat que el programa ‘Àngel Casas Show’ formarà “part per sempre de la història de TV3”.

Trias: “Un periodista brillant… Un mestre”

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha considerat que va ser “un periodista brillant, innovador, arriscat, crític i apassionat: un mestre”. “Els seus Musical Express i l’Àngel Casas Show van ser revolucionaris”, ha afirmat tot afegint que també va fer “bona feina” a BTV. En el mateix sentit s’ha expressat el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, que l’ha recordat com “una de les icones televisives dels anys 80″.

Altres institucions, entitats i periodistes que han recordat la seva vida personal i professional han estat, per exemple, Xavier Grasset, Sílvia Cóppulo, RTVE o Òmnium Cultural, entre d’altres. També l’editora del Grup Enciclopèdia Catalana, Ester Pujol, ha recordat la seva “mirada trapella” i ha relatat que just fa un any es va reunir amb ell per enllestir la publicació del seu darrer llibre ‘L’agonia de Bakunin’ (Univers).