Veïns del Guinardó han tornat a reclamar aquest dissabte, en el cinquè aniversari de la celebració del referèndum del 2017, el bateig de l’espai —ara per ara no té cap nom— que hi ha al davant del Mercat del Guinardó i el CAP del barri com a plaça de l’U d’Octubre, un dels indrets on aquell 1 d’octubre hi va haver càrregues policials.

Lamenten que després de l’aprovació que va fer el ple del districte el març del 2019, ara que ja han passat tres anys i mig de la decisió, la qüestió “segueixi encallada a la comissió del Nomenclàtor“, ha explicat Agustí Chico, veí del Guinardó. De fet, assenyala que “no hi ha cap mena de voluntat política” de l’Ajuntament, perquè recorda que “l’alcaldessa va dir que sí, que defensaria que hi hagués una plaça de l’U d’Octubre a Barcelona”.

Han penjat una placa

Aquest dissabte, un centenar de veïns que el 2017 van defensar el punt de votació i van votar-hi tot i la intervenció policial, s’han reunit per commemorar l’efemèride i reivindicar el bateig de la plaça. Han penjat, en un dels extrems, una placa on s’hi llegeix “plaça de l’U d’Octubre de 2017”.

Presència policial

Els concentrats han mostrat el seu descontentament pel fet que, durant tot l’acte, hi hagi hagut presència policial. Primer, amb una parella d’agents de la Guàrdia Urbana, i després, amb quatre agents de seguretat ciutadana dels Mossos d’Esquadra.

Segons els concentrats, “ens han dit que, en no tenir permís per concentrar-nos, no podíem reunir-nos en un grup de més de 10 persones”, i després de l’acte alguns han estat identificats. L’acte de commemoració de l’1 d’octubre ha durat uns 30 minuts i no s’ha produït cap incident.