Un centenar de persones han fet una cercavila per les tres escoles del districte de Ciutat Vella on va haver càrregues policials l’1 d’octubre del 2017, ara fa cinc anys. Es tracta d’una convocatòria conjunta del Consell Local per la República de Ciutat Vella i l’Assemblea Territorial d’ANC Ciutat Vella. Els col·lectius han sortit de l’Escola Pia Sant Antoni, han passat per l’Escola Mediterrània i han acabat a l’Institut Pau Claris. Davant de cada centre han fet un breu discurs.

L’Escola Mediterrània, focus de càrregues

L’Escola Mediterrània va ser una de les primeres a patir càrregues policials durant l’1-O. “Vam ser dels primers a rebre càrregues de tot Catalunya, hi havia persones amb cadira de rodes i embarassades, i a mi em van donar cops per tot arreu i tenia la cara plena de sang”, explica Manel Martínez en l’acte que s’ha fet aquest matí davant l’escola.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana (ACN) de Ciutat Vella reiteren que volen seguir lluitant, però de forma pacífica: “El que volem és continuar en la defensa del dret a poder opinar i poder ser una nació, de manera pacífica i constructiva. L’únic que volem és poder expressar-nos”, diu Martínez.

Concentració nocturna

Aquest divendres al vespre, més d’un centenar de persones s’han concentrat davant de l’Institut Jaume Balmes de Barcelona, un dels centres on també es van produir càrregues policials ara fa cinc anys. Ha estat un acte organitzat pels grups locals del Consell per la República, el moviment independentista promogut per Carles Puigdemont, en la vigília dels cinc anys del referèndum per recordar la tancada que moltes persones van fer a les escoles durant la nit.