Han passat tres anys i mig des que el mur situat al costat de les escales dels Jardins de Laríbal va caure per una esllavissada. Però la paret encara no s’ha reconstruït. Es tracta d’un mur de pedra considerat patrimoni històric que durant tot aquest temps ha estat envoltat d’unes tanques i que per fi l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat que arreglarà a finals d’aquest any.

Una reconstrucció que s’ha endarrerit per ser un mur històric

La paret va cedir durant un temporal de vent i pluja el novembre del 2018. Llavors, l’Ajuntament va anunciar que obriria un concurs per triar una empresa que s’encarregués de la reparació i que el mur estaria reconstruït en uns mesos, però això no va passar.

De fet, el gener del 2019 el districte de Sants-Montjuïc va explicar com a resposta a una piulada del compte de Twitter @Bcnsingular que: “Com que es tractava d’una operació que s’havia de fer en uns jardins patrimonials i s’havia de treballar amb pedra seca, el mur no es podia arreglar de qualsevol manera i calia fer un projecte estructural de reconstrucció“.

Una paret situada en un dels camins escolars de Montjuïc

Ara, el districte de Sants-Montjuïc ha confirmat a betevé que la reparació del mur patrimonial dels Jardins de Laríbal està previst que comenci el darrer trimestre d’aquest any. Això beneficiarà tots els usuaris dels jardins i aquells que accedeixen a peu a les parts altes de la muntanya de Montjuïc. En especial, les famílies de les escoles Tres Pins i Bosc, ja que les escales formen part d’un dels camins més utilitzats per accedir als centres educatius.