verola del mico
Foto: Pol Solà (ACN)

El Ministeri de Sanitat ja ha confirmat 28 casos de verola entre els malalts sospitosos de tenir la malaltia. I d’aquests, en set dels infectats ha pogut determinar que es tracta de la verola del mico, tal com han revelat les anàlisis de l’Institut de Salut Carlos III. La resta de casos són 23 persones que ja han donat positiu en un test PCR en verola “no humana”, i ara cal que les seves mostres es duguin a seqüenciar per confirmar que es tracten, també, de la del mico.

Vacunes contra la verola tradicional

En paral·lel, Sanitat ja ha anunciat que prepara la compra de milers de vacunes contra la verola tradicional per frenar l’expansió del brot. L’alerta per la verola del mico o “monkeypox” va començar el 18 de maig al Regne Unit, amb quatre casos confirmats, i en tres dies la Ponència d’Alertes del Consell Interterritorial de Salut va elaborar un protocol per a la detecció precoç de casos.

Ara per ara, a Catalunya no s’ha confirmat cap cas, si bé el Departament de Salut no ha descartat que ja s’estigui investigant algun cas sospitós.