plaça dels Països Catalans
Foto: Marc Lozano

Valents vol que la plaça dels Països Catalans passi a dir-se plaça dels Jocs Olímpics Barcelona 1992. La formació argumenta que el nom actual respon a un “concepte imaginari de territoris de llengua i cultura catalanes” i que “hauria de dur un nom més adequat”. La proposta ja s’ha presentat de manera formal al ple del districte de Sants-Montjuïc i s’ha iniciat una recollida de signatures a Change.org per aconseguir el canvi de nomenclatura.

Commemorar els 30 anys dels JJOO

El partit que lidera Eva Parera considera que la plaça, ubicada davant l’estació de Sants, “uneix la ciutat amb la resta d’Espanya”, i necessita un altre nom. La proposta vol aprofitar que aquest 2022 se celebren els 30 anys dels Jocs Olímpics d’estiu de Barcelona 92, i defensa que “és un bon moment per atorgar aquest nom a la plaça”.

La proposta no va aconseguir prou suport al ple de Sants-Montjuïc. Hi van votar en contra Barcelona en Comú, PSC, ERC i Junts. El conseller de districte, Miguel Martínez, encarregat de defensar la petició al ple, critica la posició dels socialistes.

No ens sorprèn el vot en contra del PSC, sense tenir en compte el llegat de Maragall”
Miguel Martínez, conseller de Valents a Sants-Montjuïc

La proposta té el suport d’Historiadors de Catalunya i Convivència Cívica Catalana.

La plaça de la Constitució per al PP

El popular Òscar Ramírez amb una placa amb la proposta de nou nom per a la plaça dels Països Catalans

No és la primera vegada que un partit de l’Ajuntament de Barcelona proposa un canvi de nom a la plaça dels Països Catalans. El desembre del 2020, el Partit Popular va demanar que es digués plaça de la Constitució espanyola del 1978.