mossos amb un detingut per robatori a domicilis

Els Mossos han desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de la demarcació de Barcelona. La policia ha detingut tres homes, als quals s’acusa de de robatori amb força a cases habitades, un delicte de robatori amb força a establiment i pertinença a grup criminal. Els agents els van arrestar en un dispositiu policial a Castell Platja d’Aro quan els lladres sortien d’una urbanització després de cometre tres assalts en una mateixa nit.

En total, se’ls atribueixen vuit robatoris a cases de Barcelona, al Maresme (Alella, Cabrils i el Masnou), al Baix Llobregat (Begues) i Platja d’Aro. A banda, també se’ls relaciona amb un robatori amb força en un local de Platja d’Aro.

Un mall i una radial per forçar finestres i portes

La policia va tenir al febrer els primers indicis d’un grup actiu que es dedicava a robar en urbanitzacions de Barcelona i l’extraradi. Els lladres feien servir vehicles de lloguer per als desplaçaments, principalment en horari de tarda i nit. Els detinguts seleccionaven cases unifamiliars, accedien als domicilis escalant a les plantes superiors, on forçaven les portes corredores o finestres per accedir a l’interior. Un cop dins, s’enduien objectes de valor, prioritzant joies i diners en efectiu.

La policia van intervenir una gran quantitat d’eines per forçar les portes i finestres com tornavisos, un mall i una radial, walkie-talkies que utilitzaven per comunicar-se, guants, gorres i tapaboques. A l’escorcoll també van recuperar una bossa amb diners procedents d’un dels robatoris.

Arran de la detenció els investigadors van entrar en un pis que els detinguts havien llogat el mateix dia, on van trobar material informàtic, diverses peces de roba, claus de diversos vehicles i diners en efectiu.

Els arrestats van passar a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols que va ordenar que ingressin a la presó provisionalment.