El cobriment de la ronda de Dalt, la remunicipalització de l'aigua o fomentar les cooperatives de consum i de productes de proximitat són algunes de les propostes que els ciutadans van fer durant el procés participatiu de Decidim Barcelona. De les més de 9.000 aportacions ciutadanes que s'hi van fer, el govern municipal vol incorporar-ne el 72 %. Ara, però, el PAM s'ha de debatre amb la resta de grups municipals i des del govern municipal ja han admès que no serà una tasca fàcil. ELOI BADIA, regidor de presidència "Tancar acords amb un govern fraccionat serà difícil i caldrà anar punt per punt." La cobriment de la ronda de Dalt va ser la proposta ciutadana més votada i la que més controvèrsia va aixecar ja que el consistori només es comprometia a cobrir parcialment la via. Una proposta que els veïns van rebutjar. GALA PIN, regidora de Participació "Invertirem 15 milions per iniciar fons on poguem les obres a la zona del pas per la Vall d'Hebron." De moment, no hi ha data concreta i al setembre començaran les reunions amb la resta de grups per debatre les propostes ciutadanes del PAM.

El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha admès que posar-se d’acord “amb un govern fraccionat serà difícil” i que això comportarà repassar cadascuna de les mesures. Un fet que podria endarrerir encara més l’aprovació del PAM.

De les 10.860 propostes que es van recollir mitjançant la plataforma digital Decidim.Barcelona, 1.300 van sortir del mateix consistori i la resta, 9.560, de la ciutadania. D’aquestes últimes, la voluntat del consistori és incorporar-ne més de 6.000 al PAM. La proposta més votada, i que més controvèrsia va generar, és el cobriment de la ronda de Dalt. Després de la polèmica, l’Ajuntament finalment es va comprometre a invertir 15 milions d’euros a iniciar les obres i arribar “fins on es pugui” durant el mandat.

Entre altres mesures que s’han acceptat, hi ha la remunicipalització de l’aigua, la promoció de cooperatives de consum i productes de proximitat, i reduir els preus dels serveis funeraris. Segons ha explicat la regidora de Participació, Gala Pin, aquest divendres es donarà resposta, a través de correu electrònic, a totes les persones i entitats que hi van dir la seva durant el procés participatiu. En el cas de les propostes rebutjades, es justificarà degudament per què no han estat acceptades.