Les obres començaran amb la construcció d’una rotonda de vuit metres de diàmetre a la plaça de la Mitja Lluna i una vorera al costat muntanya. Alhora, es pintarà un pas de vianants sense semàfor per creuar la plaça i el carrer del Panorama. També es millorarà la senyalització de la prohibició d’estacionament de vehicles, ja que l’actual sembla que no és prou efectiva per preservar la necessitat que tenen els autobusos de la línia V17 de TMB d’utilitzar la plaça de la Mitja Lluna per fer el gir.

Així mateix, hi haurà nous panells al carrer de la Gran Vista per indicar que no té sortida perquè, a partir de la plaça de la Mitja Lluna, només es permet la circulació a veïns, serveis i busos de línia regular. Aprofitant les obres de construcció de la rotonda, l’Ajuntament incorporarà fitons hidràulics als accessos dels carrers del Panorama i del turó de la Rovira perquè físicament només hi puguin accedir els vehicles dels veïns residents de la zona amb una targeta magnètica.

Aquestes obres arriben després que la zona hagi augmentat l’afluència de visitants per les bateries antiaèries i l’antic barri de barraques, oberts al públic. L’objectiu del districte d’Horta-Guinardó és aconseguir una gestió sostenible del turó de la Rovira ordenant l’espai públic “sota criteris de sostenibilitat”.