La comunitat educativa reprèn les protestes que va protagonitzar a principis d’aquest any i farà vaga el 25 i 26 de gener, després de no haver arribat a cap acord amb el Departament d’Educació. Sindicats i conselleria van acordar l’1 de setembre negociar per avançar en la reversió de les retallades. Així, durant aquest darrer trimestre de l’any, han celebrat reunions negociadores que han finalitzat sense acord i que han empès el sindicat a convocar la vaga.

Els motius de la vaga d’ensenyament

Entre les demandes del col·lectiu en destaquen sis motius principals. Són aquests:

  1. Retirar l’avançament del calendari escolar que s’ha iniciat aquest curs perquè, segons els sindicats, “ha estat un desori”
  2. Pacte d’estabilitat del personal interí i que es faci un concurs restringit per a aquest col·lectiu
  3. La retirada del decret de plantilles, perquè consideren que elimina la democràcia als centres i suposa la tria de places a dit
  4. Augmentar la inversió en educació fins al 6 % del PIB català
  5. Equiparació salarial dels professors de formació professional (FP) i els de secundària
  6. Reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys, un punt que Educació afirma que està calendaritzat pel 2024.

La vaga, convocada per USTEC, ha estat secundada pels altres sindicats, com la Intersindical, la CGT, USOC, Professors de Secundària i CNT Ensenyament. El Sindicat d’Estudiants també s’ha sumat a la convocatòria.