(Agències) El secretari general de la FECASARM i de la patronal de l’oci nocturn Spain Nightlife, Joaquim Boadas, ha anunciat en declaracions a Europa Press que demanaran una “condemna exemplar” per al futbolista Dani Alves si es demostra la seva autoria de l’agressió sexual per la que està sent investigat i a presó provisional.

Boadas ha presentat aquest dilluns la petició al Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona perquè totes dues patronals es personin com a acusació popular a la causa, argumentant que una de las finalitats de FECASARM i Spain Nightlife és la “prevenció general intimidatòria per evitar futures accions similars en locals d’oci nocturn o en les “seves immediacions”. En el mateix sentit, Boadas ha afirmat que volen que el procés i la condemna eventual, en cas de demostrar-se l’autoria d’Alves, serveixin com a mesura dissuasiva per a altres persones “que pensin que poden venir a una discoteca o local d’oci nocturn i cometre un atemptat contra la llibertat sexual d’una persona, sabran que no quedarà impune”.

Sutton va activar el protocol No Callem

Boadas també ha explicat que la discoteca Sutton, on va tenir lloc l’agressió denunciada, incorpora el protocol No Callem, que promou l’Ajuntament de Barcelona: “Es va activar el protocol, que va funcionar perfectament. Des del primer moment es va assistir a la víctima, se la va portar a un lloc segur i es va trucar a la policia”.

Considera que la discoteca “va actuar de manera exemplar i, per tant, hem de felicitar el personal de seguretat i la direcció del local”. Entre les mesures de seguretat que incorpora la discoteca ha destacat les càmeres, que “han estat determinants a l’hora de poder treballar en la relació dels fets, de com van tenir lloc”. Boadas ha desitjat que “aquest cas sigui un abans i un després pel que fa a les conductes en aquest tipus de locals d’oci nocturn, i que serveixi per evitar que es produeixin altres casos”.