Comença una setmana amb moltes mobilitzacions i protestes en diversos serveis essencials a Barcelona. A partir d’aquest dimarts, protestaran sanitaris, docents, taxistes i, també, lletrats de l’Administració de justícia, que seran els primers a fer vaga. Dimecres, 25, i dijous, 26, són els dies que més aturades acumularan.

Aquest és el calendari d’aturades:

Dimarts, 24 de gener

  • Lletrats de l’Administració de justícia: dimarts començaran una aturada indefinida. Fa anys que reclamen un augment salarial per les responsabilitats extres que se’ls van atribuir fa més de 10 anys. Podria tenir un gran impacte per l’ajornament de judicis que pot comportar.

Dimecres, 25, i dijous, 26 de gener

  • Metges i personal sanitari: convocats per Metges de Catalunya i la Intersindical, faran dos dies d’aturada. Reclamen, entre d’altres, millores salarials i laborals per evitar la fugida de talent.
  • Personal docent: dimecres els treballadors d’Educació també tornaran a aturar-se. Volen revertir del tot les retallades dels darrers 10 anys, cobrar sexennis i reduir les hores lectives als docents majors de 55 anys.
  • Taxistes: faran una aturada de quatre hores dimecres, 25, al matí en què volen tallar la Gran Via, entre els carrers de Bailèn i d’Entença, i el passeig de Gràcia, des del carrer de Casp fins al de Rosselló. Durant l’aturada, preveuen celebrar una assemblea on votaran si accepten o no la proposta que els faci la Generalitat per desconvocar la vaga prevista pel 31 de gener, coincidint amb l’inici del congrés ISE.