Diversos sindicats tornen a la càrrega amb una altra vaga a l’ensenyament el 2023. Han convocat una aturada a les escoles i instituts de Catalunya durant el mes de gener del 2023 i ha fet una crida a la resta de sindicats educatius per sumar-s’hi. La vaga d’educació serà els dies 25 i 26 de gener del 2023. Les dates coincideixen amb la vaga de metges a Catalunya a tots els centres sanitaris. Amb motiu de totes dues aturades hi haurà diverses manifestacions a Barcelona el 25, 26 i 28 de gener.

Una persona de l’equip docent per cada tres aules

El Departament d’Empresa i Treball ha establert que durant els dies de vaga s’haurà de garantir la presència d’una persona de l’equip directiu i una persona docent per cada tres aules a totes les escoles i instituts. Ara bé, pel que fa als centres d’educació especial i a les llars d’infants haurà de treballar el 50 % de la plantilla, perquè es tracta de col·lectius vulnerables.

Serveis mínims vinculats al lleure educatiu

La Generalitat també ha establert una sèrie de serveis mínims per a l’espai del migdia, l’acollida del matí i de la tarda, les estades en cases de colònies o l’acompanyament en el transport escolar. En tots aquests casos s’estableix que els serveis mínims han de ser d’un 50 %. Això afecta el monitoratge del menjador, del servei de cuina, del servei d’acollida, del servei d’extraescolars i del servei d’atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials per garantir les activitats del lleure.