El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha afirmat que el curs que ve les escoles mantindran l’avançament de l’inici de curs del setembre perquè és una “bona mesura per a l’alumnat vulnerable”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que estudien diferents opcions de canvis: per exemple, que les escoles i els instituts comencin el curs el mateix dia —ara els instituts comencen les classes uns dies més tard— i que les tardes de setembre tinguin “un caràcter més pedagògic”. Aquest curs les escoles i instituts van fer jornada intensiva el setembre i després de dinar els centres oferien activitats de lleure que el curs vinent es podrien replantejar.

Cambray ha explicat també que d’aquí a dues o tres setmanes se sabran els resultats sobre l’avaluació externa de calendari avançat i les tardes de setembre. Un cop tinguin l’informe es compartirà amb la comunitat educativa per coordinar la mesura.

“No tinc cap dubte que podrem aixecar la vaga”

Ja en el compte enrere de les vagues convocades per al 25 i 26 de gener ha afirmat: “No tinc cap dubte que podrem aixecar aquesta convocatòria de vaga” i ha assegurat que pràcticament parlen cada dia amb els sindicats. Ara bé, ha puntualitzat que no està convençut que pugui desconvocar-les, perquè “no depèn de mi”.

Considera que és “moment de deixar treballar tranquils les escoles i els mestres”. Cambray ha defensat que Educació ha respost a totes les demandes dels sindicats excepte dues de pendents que ja tenen data. Es tracta del cobrament dels sexennis per als mestres per cada sis anys de feina i no per cada nou com fins ara, i que els docents de més de 55 anys tinguin dues hores lectives menys a la setmana. La primera demanda està prevista per al desembre del 2023 i l’altra, per al 2024.