vaga 6 setembre 2023 educacio

(ACN) El sindicat CCOO s’ha sumat a la vaga a l’ensenyament prevista per al 25 i 26 de gener. Després del procés consultiu al conjunt del personal docent de l’escola pública no universitària, la formació ha decidit continuar amb la convocatòria. El sindicat ja havia fet un preavís al Departament de Treball en previsió que la consulta tingués un resultat favorable a la protesta. Finalment ha estat així: el 47,5 % de les persones que han participat en la votació han dit sí a la vaga, mentre que el 42,1 % s’hi han mostrat contraris. Un 10,4 % dels vots han estat abstencions. A més, el 95,5 % dels participants han considerat que els sindicats han de demanar el parer als afectats davant la signatura d’un possible acord.

La vaga, fruit d’una negociació fallida

CCOO subratlla que la convocatòria de vaga és “el fruit d’un procés de negociació fallit” que té com a “principals responsables” el Departament d’Educació i el seu conseller, Josep Gonzàlez-Cambray.

En aquest sentit, el sindicat considera que Educació “hauria d’adonar-se que hi ha un malestar docent” per temes “tan cabdals” com les retallades, les ràtios, el desplegament de l’educació inclusiva, la burocratització dels centres i la manca de temps per a les coordinacions, entre d’altres. “Calen acords per donar sortida a aquests problemes”, subratlla.

En clau purament sindical, CCOO fa una crida a les altres formacions a “reforçar l’acció unitària i seguir treballant de forma conjunta”. En aquest sentit subratlla que, al seu parer, les iniciatives “unilaterals” no donen resposta als plantejaments col·lectius que “han de regir la negociació o el conflicte” amb el departament.