Els Mossos d’Esquadra van desaconsellar celebrar el consell de ministres del 21 de desembre a la Llotja de Mar, segons ha confirmat la consellera de la Presidència, Elsa Artadi en una entrevista a Onda Cero. En una reunió aquest dimarts a la Delegació del Govern a Catalunya, Artadi ha explicat que els Mossos van alertar que aquesta ubicació “tindria més afectacions en la mobilitat i en la normalitat del dia a dia”. Ha deixat clar, però, que “són criteris tècnics dels agents, no criteris polítics”. 

Segons la consellera, la policia catalana va proposar altres ubicacions més idònies com per exemple, ha dit, el Palauet Albéniz. Està ubicat a Montjuïc i, segons Artadi, hauria estat més aconsellable perquè hagués tingut menys repercussions en matèria de mobilitat.

Al llarg de l’entrevista, també li han preguntat si creu que el Govern espanyol ha optat per aquesta ubicació perquè vol provocar desordres públics. La consellera ha dit que espera que no, malgrat que creu que la data del 21-D “sona com un punt de provocació” perquè farà un any de les eleccions que va convocar l’expresident Mariano Rajoy a través de l’article 155 de la Constitució. La consellera creu que no s’ha fet segurament “per voluntat”, sinó que el Govern espanyol no hi va pensar.

El 21-D enviarà policies nacionals i guàrdies civil a la ciutat

Fonts de la Policia Nacional han confirmat a betevé que, coincidint amb el consell de ministres a la ciutat i les diverses convocatòries de mobilitzacions, el Ministeri de l’Interior enviarà policies nacionals i guàrdies civils per donar suport als Mossos d’Esquadra. Ara bé, no han concretat quants agents vindran. Per la seva banda, el ministeri ni tampoc la Generalitat no confirmen aquesta informació.

Han explicat que tenen pendents diverses reunions de caràcter tècnic per tractar el dispositiu de seguretat però no donen detalls sobre si els Mossos rebran cap reforç. El conseller Miquel Buch remarca que la policia catalana compliran amb les seves funcions. “Ho faran amb èxit”, ha dit.

L’enviament de policies nacionals i guàrdies civils ja el va advertir el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, després de la suposada “inacció” dels mossos aquest diumenge en els talls i aixecament de barreres dels CDR en diversos peatges.