Els barracons de l’Escola Entença es van construir ara fa tres anys i encara ara les famílies no saben quina serà la seva ubicació definitiva. Diuen que la situació actual, aprofitant els terrenys de l’Escola Industrial, és insostenible per manca d’espai i per trobar-se en el radi d’acció d’una subestació elèctrica. L’associació de famílies del centre reclama un trasllat immediat a un nou emplaçament amb garanties per a la salut dels infants. Per tot plegat, han portat la seva queixa al Síndic de Greuges. Aquest organisme els ha confirmat que el seu cas pot ser constitutiu d’un greuge, i per això presentarà una queixa formal “al més aviat possible”.

Les famílies diuen prou

Les famílies ja es van manifestar tallant la cruïlla dels carrers de París i del Comte d’Urgell el 30 de novembre, per donar visibilitat a la seves demandes. Va ser just quan l’Ajuntament acabava d’anunciar que l’escola havia de seguir als barracons almenys quatre cursos més, és a dir, vuit anys. Després de la protesta, el consistori es va reunir amb la comunitat educativa del centre per mirar de trobar un emplaçament definitiu per a l’escola. El centre, però, denuncia que no s’ha fet cap proposta concreta. Les famílies tenen pressa perquè des de cap administració, ni l’Ajuntament, ni el Consorci d’Educació de Barcelona, ni l’Agència de Salut Pública, no han pogut certificar que l’emplaçament a tocar de la subestació elèctrica sigui segur per a la salut dels infants.

Una llista de greuges

A banda de les possibles implicacions en la salut dels nens i nenes que estudien a l’escola, l’Associació de Famílies de l’Escola Entença volen també posar especial èmfasi en la resta de mancances que pateixen: la falta d’espai exterior al pati, que no pot absorbir alhora els nens de P3, P4 i P5, la falta d’espai al menjador —que obliga a establir dos torns i que l’any vinent ja no podrà absorbir una altre línia—, goteres als mòduls per deficiències constructives i obres a l’estiu que no permeten l’organització de casals —fet que dificulta la conciliació de la vida familiar i laboral als pares.