Material inacutat banda explotació sexual nigerianes

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que es dedicava al tràfic sexual de dones nigerianes que eren obligades a prostituir-se pels carrers de Barcelona. L’actuació policial ha permès alliberar dues dones, tot i que s’havien detectat set possibles víctimes, i detenir els set integrants que operaven principalment a Barcelona i l’àrea metropolitana.

Les dones eren captades a Nigèria amb falses promeses d’obtenir una bona feina a Barcelona. Abans de treure-les del país, se les sotmetia a pràctiques de “vudú, yuyu o màgia negra”, segons relata la policia, per atemorir-les i que fossin més fàcilment manipulables. Un cop a Barcelona, s’obligava les dones a prostituir-se per poder pagar el deute que, suposadament, havien contret pels tràmits documentals i pel viatge fins aquí.

Una de les víctimes que la policia ha pogut alliberar ha explicat com la seva “mami”explotadora, també nigeriana, la controlava les 24 hores al dia i durant tres anys l’havia obligat a prostituir-se als carrers de Barcelona per poder pagar un suposat deute de 50.000 euros.

Les víctimes també eren obligades a robar als seus clients els telèfons mòbils o els objectes de valor que poguessin portar a sobre.