Els Mossos d’Esquadra han activat a primera hora d’aquest dimecres una operació policial conjunta amb la Guàrdia Urbana per desactivar dos narcopisos al barri del Poble-sec. L’actuació, que ha ordenat el jutjat d’instrucció 27 de Barcelona, s’ha fet al número 28 del carrer d’en Fontrodona i al carrer de Radas, 60. Durant l’operació s’han detingut 4 persones, s’han intervingut uns 600 € i quantitats diverses de marihuana, cocaïna i heroïna. De fet, quan han entrat als narcopisos hi havia 24 de persones consumint que han estat identificades. Un dels punts de venda intervinguts s’ha retornat a la propietat i l’altre ha quedat precintat.

La policia catalana vincula l’activació d’aquests dos punts de venda de droga amb la macrooperació policial que hi va haver a l’octubre al Raval. Segons els mossos, els narcotraficants arrestats operaven a Ciutat Vella i van deixar el districte després de la pressió policial que va culminar en la macrooperació amb 58 detinguts. De fet, hi ha una cinquena persona investigada que no han localitzat i que va ingressar a presó després de ser detinguda en aquest macrodispositiu. Finalment però va quedar en llibertat.

Fonts properes a la investigació consideren que aquesta operació, juntament amb la del passat 13 de novembre al barri de Sant Antoni, ha permès constatar que els presumptes narcotraficants s’estan desplaçant del Raval i van a zones properes per la pressió policial que s’ha fet al barri. De fet, asseguren que poc després de la macrooperació Bacar, es van detectar diversos moviments i això ha permès ordenar amb rapidesa els últims escorcolls. És el cas de la investigació d’aquest dimecres, que s’ha allargat un mes perquè va començar a principis de novembre.

La col·laboració ciutadana ha estat clau per desmantellar aquest dimecres els dos narcopisos del Poble-Sec, ja que els veïns i comerciants van alertar la policia que havien detectat un flux permanent de drogodependents tot el dia. Durant les comprovacions policials, els agents també van detectar un augment de la venda de xeringues en farmàcies fins a triplicar-ne la venda.