Els sindicats de Mossos i el moviment MosSOS s’han compromès a treballar com sempre, “amb exquisida professionalitat” aquest 21 de desembre, coincidint amb la reunió del consell de ministres a la Casa Llotja de Mar i amb la convocatòria de nombroses mobilitzacions de protesta al carrer. Els representants dels Mossos s’han compromès a aparcar durant aquest dia el conflicte laboral que tenen obert amb la Generalitat i a fer “el sobreesforç que calgui” per garantir la seguretat dels ciutadans.

Ni Catalunya ni els seus ciutadans no es mereixen l’Administració que tenen”, ha assegurat David Miquel, portaveu del Sindicat de Policies. “Si l’Administració buscava una excusa per fer-ne responsables els Mossos”, ha dit, “ara això es desmunta”. Els Mossos també han reclamat, un cop més, que se’ls deixi fora de debat polític. Sobre les mobilitzacions previstes per al 21 de desembre, els sindicats policials han fet una crida a la calma i han demanat que siguin pacífiques, tal com ha passat els darrers anys. La portaveu del sindicat SAP-Fepol, Imma Viudes ha sol·licitat “a la ciutadania i als partits polítics que apartin els violents”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El 21 de desembre: Què se sap de la vaga, l’aturada de país i les manifestacions?” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Els Mossos desconeixen el dispositiu del 21-D

Durant una roda de premsa, els sindicats també han criticat la manca de previsió de l’Administració a l’hora d’anunciar i d’elaborar els preparatius d’aquest consell de ministres. Asseguren que fins dimecres (només dos dies abans del consell de ministres) no se’ls informarà de quin és el dispositiu de seguretat previst i dels torns de treball que tindran. Consideren inadmissible la manca de sensibilitat de l’Administració envers la vida personal dels seus treballadors, i asseguren que molts dels agents que treballen durant les festes de Nadal hauran de renunciar als viatges que tenien programats aquests dies per veure la família.
[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Mira l’entrevista amb Imma Viudes, portaveu de SAP-FEPOL” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/basics/sindicat-mossos-sap-fepol-seguretat-21d/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]
Sobre les mobilitzacions ciutadanes que hi ha previstes, els sindicats han demanat a la població que es manifesti de forma pacífica: “No hi haurà càrregues si ningú no intenta trencar cap cordó policial”.

Pendents de la reunió del Consell de la Policia

El dispositiu del 21-D coincideix amb un conflicte laboral obert entre els sindicats dels Mossos i la Generalitat. Els sindicats esperen que dimecres, 19 de desembre, a la reunió del Consell de la Policia es pugui avançar en la negociació, tot i que no són optimistes. Asseguren que la manca d’efectius al cos és “molt greu” i que ara mateix “és fa difícil mantenir la seguretat del país”. Els Mossos asseguren que falten 1.800 agents i també reclamen millores econòmiques, com l’equiparació salarial amb el cos de Bombers.