L’activitat a les escoles i instituts es pot veure alterada aquest divendres 21 de desembre

 per les mobilitzacions i les protestes en rebuig al Consell de Ministres que se celebrarà a la Llotja de Mar. Tot plegat, sumat a la vaga i l’intent de fer una aturada de país, pot afectar la mobilitat de Barcelona i les carreteres catalanes.

Mestres i professors poden sumar-se a la vaga general

El sindicat Intersindical-CSC ha convocat una vaga general de dues hores, entre les 12.30 h i les 14.30 h, a la qual es poden sumar els docents. En aquest cas, l’aturada es fa per motius econòmics i socials pel decret que va impulsar el Govern espanyol el 6 d’octubre de l’any passat que facilita el trasllat de seus socials fora de Catalunya.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga general, aturada de país, mobilitzacions: Tot el que hi ha convocat el 21 de desembre” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/aturada-pais-21-desembre-vaga-general-2018/|||target:%20_blank|” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]

Protestes al voltant de la Llotja de Mar

Coincidint amb el Consell de Ministres divendres al matí, entitats i col·lectius han convocat mobilitzacions als entorns de la Llotja de Mar, on es reunirà l’executiu espanyol. Òmnium ha convocat una concentració davant de l’Estació de França, mentre que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha fet una crida a mobilitzar-se en cotxe fins allà. Totes dues entitats sobiranistes també han convocat una manifestació unitària divendres a la tarda.

Tot plegat pot afectar la normalitat dels col·legis i instituts que hi ha a prop de la Llotja de Mar, ja que els CDR i els taxistes també es mobilitzaran. Amb tot, es preveu més vigilància policial a la zona i, de fet, ja hi ha cartells que anuncien restriccions de trànsit.

L’accés a les escoles i instituts pot complicar-se per carretera

Més enllà dels centres educatius propers a la Llotja de Mar, la resta també es poden veure afectats pels talls que s’han previst a les carreteres catalanes. La intenció de molts manifestants és forçar una gran aturada de país i, per això, s’han previst accions a les rondes, autopistes, infraestructures com ara el port de Barcelona i l’aeroport de Barcelona-el Prat i a les fronteres de Catalunya. Això pot provocar que les famílies i professorat que normalment es mouen en cotxe tinguin dificultats per arribar a les escoles, tenint en compte també que Renfe i Adif han convocat una vaga per al 21-D.

Últim dia d’activitat abans de les vacances de Nadal

Precisament, és l’últim dia d’activitat lectiva a les escoles i instituts abans de les vacances de Nadal. Per aquest motiu, en molts centres es reserva la jornada per fer l’entrega de notes trimestrals o fer activitats especials. De fet, el Consorci d’Educació de Barcelona ha assegurat que els centres tenen autonomia per prendre decisions sobre horaris i activitats.