Els problemes de mobilitat a la ciutat previstos per divendres, 21-D, el dia que es reuneix el Consell de Ministres a la Llotja de Mar, és una de les qüestions més destacades d’aquest dimarts a ‘El matí de Barcelona’. D’altra banda, la manca d’un habitatge digne és el tema del nostre debat. Un problema que, a l’àrea de Barcelona, afecta prop d’un milió de persones, segons l’últim informe de Càritas, que reclama mesures urgents a l’administració. La solució, segons l’Ajuntament, passa per reservar el 30 % de les noves promocions a habitatge protegit.


Un milió de persones sense habitatge digne

Aquestes dades de Càritas han fet saltar les alarmes, una vegada més, sobre l’existència d’infrahabitatges. En quines situacions de precarietat viu aquest milió de persones? Quines solucions pot oferir l’administració? Les entitats que treballen en la matèria han anunciat que la llei d’habitatge suspesa pel TC veurà la llum aviat. N’hem parlat al ‘Hashtag Barcelona‘ amb:

Segueix el debat aquí, cada dia, de dilluns a divendres, de 9 a 10h:

 

Només la meitat de la Guàrdia Urbana treballarà el 21-D

Les mobilitzacions previstes als carrers de Barcelona el dia que se celebra el Consell de Ministres a la Llotja de Mar complicaran la mobilitat a tota la ciutat. Com afronten els agents aquesta jornada? El portaveu del Sindicat d’Agents de Policia Local (SAPOL), Jordi Rodríguez Lima, ha denunciat que la meitat dels agents no estaran disponibles per divendres:

Reunió amb els comerciants

Els comerciants del centre es plantegen si divendres els valdrà la pena obrir els establiments. Avui traslladaran a les autoritats les seves preocupacions, en la reunió que mantindran tant amb l’Ajuntament, com amb la Generalitat. El regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom, ha dit que les botigues han de poder obrir amb tranquil·litat divendres:

L’actualitat a les xarxes

El feminisme inunda les xarxes de Trending Topics perquè, malauradament, diverses notícies recorden a tots els seus usuaris que encara és necessari. Fins i tot amb la publicitat, se’ns recorda que queda molt camí per la igualtat entre homes i dones. Avui torna a ser 8M, a les xarxes d’en Toni Noguera:

Gimcana cultural amb la Bea Rodríguez

Tres propostes de circ, entre les principals recomanacions d’aquesta setmana: Under 7, a El Born Centre Cultural;  Udul, de los Galindos al Mercat de les Flors; i, Pluja, de Guillem Albà i Clara Peya a la Sala Beckett. En fem un repàs amb la Bea Rodríguez:

Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: