La ubicació del futur parc al Besòs i el Maresme que proposen diverses entitats veïnals està situada entre els carrers de Puigcerdà, Cristóbal de Moura, Josep Pla i Marroc. És un dels molts solars en desús que hi ha entre l’avinguda Diagonal i la rambla de Prim. Representants de diferents associacions de veïns al voltant d’aquest punt del districte de Sant Martí consideren que seria l’indret ideal per construir-hi un parc de grans dimensions obert als veïns dels diferents barris. Adverteixen que és necessari per complementar els corredors verds que estan previstos en aquesta part de la ciutat. 

Un gran pulmó verd enlloc d’oficines

El descampat que proposen els representants veïnals està afectat pel pla urbanístic del 22@, que preveu que s’hi construeixin principalment oficines. Malgrat la suspensió de llicències que s’ha dut a terme temporalment aquest 2020, el problema de fons segons les entitats veïnals és la manca d’espai verd. Consideren que els metres destinats a zona verda al planejament és residual i no ha tingut en compte les necessitats reals dels veïns. Per això reivindiquen canvis en l’ordenació urbanística. 

Els veïns han de sortir a passejar, a jugar amb els seus nens i a tenir una mica de convivència.
José Manuel López, AV Barri Maresme

Continuïtat amb el Parc de Diagonal Mar

El projecte dels veïns per fer un futur Parc al Besòs i el Maresme voldrien que tingués espai per a jocs d’infants i joves, horts urbans i circuits gimnàstics per a gent gran, tot distribuït de manera oberta per no generar segregacions. També que serveixi per donar continuïtat al Parc de Diagonal Mar, un espai especialment indicat per a la biodiversitat de les aus. També els agradaria que el parc tingués nom de dona, a proposta de la Comissió Memòria i Gènere. Ja han presentat el projecte a l’Ajuntament i resten en espera de rebre una resposta.