El barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, ja llueix la renovació del passadís inferior que connecta el carrer de la Mare de Déu de Lorda amb la via de Bàrcino. L’actuació ha servit per renovar el paviment, les parets, el sostre i l’enllumenat de tot el recinte.

El passadís és un espai molt transitat pels veïns, ja que connecta el centre del barri amb serveis i equipaments importants com el metro, l’escola, el CAP o el CEM. El passadís, al marge de ser un lloc de pas, també acull locals de diverses entitats culturals que celebren la reforma i voldrien però que s’hagués actuat també als locals. La zona més lineal i allargada del passadís s’ha convertit en una porxada amb un tractament de mural. L’objectiu d’aquest espai és poder expressar valors i activitats del teixit associatiu o identitari del barri.

Accessos senyalitzats

Abans dels treballs els accessos al passadís passaven inadvertits perquè estan integrats a les façanes dels edificis d’habitatges. Ara, però, s’han incorporat senyals i elements gràfics que permeten reconèixer aquests accessos a un espai públic. A més, per eliminar la distorsió acústica de l’espai i solucionar els problemes d’il·luminació deficient, s’ha instal·lat un sostre acústic ignífug que incorpora panells de llum.

Una actuació del Pla de barris

Durant els últims anys aquesta zona havia patit una greu degradació amb l’aparició d’esquerdes, goteres, terra relliscós i caiguda de sostres, entre d’altres. Per aquest motiu, a través del Pla de barris es va promoure aquesta actuació. Les obres van començar el mes de juliol i han tingut un cost de 431.000 euros.

Les entitats demanen millores als locals

Al llarg del passadís hi ha les portes d’accés a una desena de locals municipals cedits a entitats culturals i juvenils des de fa uns 30 anys. Durant tot aquest temps cada entitat s’ha encarregat de mantenir el seu espai en condicions però no s’hi ha fet mai cap reforma integral. La reforma del passadís ha servit per solucionar el problema de les filtracions que també afectava els locals de les entitats, però ara aquests col·lectius demanen a l’Ajuntament millores en les seves instal·lacions. Algunes de les actuacions necessàries que proposen són la instal·lació de calefacció o la insonorització dels espais.