El director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, ha desmentit les acusacions de l’alcaldessa, Ada Colau, que ha suggerit que el cos policial català ha abandonat la seguretat de Barcelona per interès electoral. Martínez ha dit que és “rotundament fals” i ha lamentat que les solucions en matèria de seguretat es traslladin al marc polític.

De fet, el director de la policia ha assegurat que Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Ajuntament treballen més que mai de manera coordinada i que prova d’això són les reunions setmanals que es fan per valorar els dispositius conjunts dels cossos policials, com en el cas dels narcopisos o de la venda a la manta.

“Fa sis anys que estem sense promocions i, en canvi, l’activitat dels Mossos és més activa i més extensa que mai. Tenim menys efectius perquè se’ns jubilen o perquè hi ha agents que es retiren i amb menys efectius estem fent més activitat policial, més dispositius que mai, més detencions i hem tancat més narcopisos que mai”

Sobre el fenomen dels narcopisos al Raval, Martínez ha donat xifres per exemplificar la feina i ha dit que s’han tancat 150 pisos que funcionaven com a punts de venda i consum de drogues. També ha mencionat les patrulles extraordinàries que hi ha destinades diàriament a Ciutat Vella.

El director dels Mossos també s’ha referit a la venda ambulant irregular i ha parlat del dispositiu a la plaça de Catalunya, liderat per l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana en col·laboració amb la policia catalana, com un exemple d’èxit que fa evident la necessitat de treballar de manera coordinada.