L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha presentat un pla contra la contaminació a Barcelona que fixa la mirada a reduir els cotxes a l’Eixample. Si guanya les eleccions municipals, Colau s’ha compromès a pacificar els carrers del Rosselló, de Provença, del Consell de Cent, d’Ausiàs Marc, del Comte Borrell, de Rocafort, de Casanova, de Girona i de Sicília i fer places en els encreuaments.

Colau ho ha anunciat en el marc de la conferència “Barcelona futura, del gris al verd”, en què ha apostat per “guanyar espai públic i verd allà on avui només trobem espai per a cotxes i per al gris”. L’objectiu de futur que s’ha fixat la candidata de BComú és pacificar un de cada tres carrers de l’Eixample per convertir-lo en “l’Eixample verd”.

Ada Colau Barcelona Futura

Pacificació de la Gran Via i la Meridiana

En la conferència, Ada Colau ha anunciat que si revalida l’alcaldia en el proper mandat impulsarà la transformació de la Meridiana entre Mallorca i Fabra i Puig i s’elaboraran els projectes del tram fins al pont de Sarajevo. A més, s’ha compromès a iniciar les obres del tramvia des de Glòries fins a Verdaguer el 2020 per treure cotxes de la Diagonal.

Una de les grans pacificacions que s’ha fixat Colau és la dels trams centrals de la Gran Via. “Si no volem autopistes urbanes a la ciutat, hem de repensar la Gran Via”, ha dit Colau, que ha anunciat un procés participatiu i estudis per a una transformació en el futur. Mentrestant, però, la candidata ha anunciat mesures com ara eliminar el lateral mar, baixar el carril bici a la calçada i doblar el carril bus en els trams on no és doble.

Menys cotxes als entorns de les escoles

Colau també s’ha compromès a actuar fins al 2030 en 400 centres escolars. En el proper mandat, si guanya, preveu reduir el trànsit a l’entorn de 100 escoles amb pacificacions i talls de circulació en les hores d’entrada i sortida de les escoles.