Imatge del barri de Porta

Els musicals tenen un protagonisme destacat en la cartellera teatral d’aquesta temporada. Aquest gènere sembla que recupera la força que havia tingut fa anys a l’escena barcelonina, però encara són moltes les dificultats per tirar endavant aquestes produccions. Aquest dilluns, al ‘Hashtag Barcelona‘, ens preguntem quines són les claus de futur del teatre musical a la ciutat, el mateix dia en què entrevistem a Xavier Trias, hores abans que declari com a testimoni del judici del procés al Tribunal Suprem.


Barcelona, ciutat de musicals?

Cada vegada hi ha més musicals a la cartellera de Barcelona i també proliferen les escoles especialitzades de teatre musical a la ciutat. Quina és la clau de l’èxit d’aquests espectacles? Existeix un sostre de públic per aquest gènere teatral? Barcelona ja pot competir amb Madrid en aquest àmbit? En parlem amb:

  • ‘Mone’ Teruel, cantant i actriu
  • David Pintó, professor de teatre musical a Eòlia
  • Andreu Rami, crític i fundador de Teatre Barcelona
  • Marisol González, autora del blog ‘Out Of Broadway’
  • Carla Pueyo, graduada en teatre musical per Eòlia

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Trias declara al Suprem

Xavier Trias declara aquest dilluns al Tribunal Suprem com a testimoni en el judici contra el procés independentista. L’exalcalde està citat, juntament amb membres de l’ANC i agents dels Mossos d’Esquadra que van treballar durant l’1 d’octubre i el 20 de setembre. Tot plegat, mentre el mateix Suprem s’ha declarat incompetent per decidir si Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí es poden presentar a les eleccions europees. En parlem de tot plegat amb el president del Grup Municipal del PDeCAT a l’Ajuntanent de Barcelona, Xavier Trias:


Desocupat un pis de Sant Pere

L’empresa privada Desokupa va desallotjar divendres al vespre un pis del barri de Sant Pere, a Ciutat Vella, que havia estat ocupat uns dies abans per un grup de joves, entre els quals hi havia alguns menors d’edat. Els veïns s’havien queixat de diversos episodis de violència protagonitzats pels ocupants de l’habitatge. En parlem amb Iñaki Gorosiastaga, veí de la finca, i Imma Viudes, portaveu del sindicat de Mossos SAP-Fepol:


L’actualitat a les xarxes

Els dubtes sobre si finalment Carles Puigdemont podrà o no presentar-se a les eleccions europees han fet bullir l’olla a les xarxes socials durant tot el cap de setmana, gràcies, en bona part, als missatges enigmàtics de Gonzalo Boye. La polèmica per l’acte de la Generalitat a Mathausen del què va marxar la ministra Delgado quan es van anomenar els “presos polítics” i la commemoració del Dia de la Mare són altres qüestions destacades al timeline de l’Àlex Solà:


Esports

L’empat en el derbi entre el Sant Andreu i l’Europa, el pas endavant de l’Horta cap al play-off d’ascens i la derrota del Sants que li pot complicar la vida són només algunes de les qüestions que ens explica aquest dilluns el Carles Alcoyent, en el repàs al cap de setmana esportiu:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: