L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau (BComú), ha fet una crítica severa contra el Departament d’Interior de la Generalitat, a qui acusa d’“abandonar la seguretat de Barcelona” per interès electoral. En un esmorzar informatiu al Fòrum Europa, Colau ha denunciat que els Mossos d’Esquadra no han aparegut en diversos operatius policials conjunts a la ciutat com ara els previstos contra el “top manta” o els narcopisos al Raval.

 

“És una vergonya inacceptable”, ha sentenciat Colau. La candidata de Barcelona en Comú ha dit que mai no ha volgut fer batalla política de la seguretat, però ha afegit: “veig en la Generalitat un abandonament de la ciutat i no vull pensar que sigui per intenció electoral”. Justament aquest dimarts, Colau ha enviat una carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, en què li reclama “accions urgents” per garantir un dimensionament adequat dels mossos d’acord amb les necessitats de la ciutat. Buch ha respost a l’alcaldessa, també per carta, i ha negat que els Mossos hagin desatès la seguretat de la capital catalana.

Les paraules de Colau han motivat la compareixença del director general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, que ha desmentit les acusacions i les ha qualificat de “rotundament falses”. La mateixa alcaldessa ha fet una piulada a la tarda en què ha expressat el suport als Mossos i ha matisat que la crítica era al conseller d’Interior “per deixadesa de funcions”.

Forn retreu a Colau que faci electoralisme amb els Mossos

En una piulada, el candidat de JxC a l’alcaldia, Joaquim Forn, ha replicat també les paraules d’Ada Colau. Forn diu que els Mossos d’Esquadra pateixen “una campanya d’atacs intolerables” per desprestigiar-los i ha recriminat que Colau s’hi sumi “per electoralisme i intentar tapar el seu fracàs en la gestió de la seguretat”. “És del tot deshonest i impresentable”, sentencia.

Colau rebutja un cara a cara amb Maragall

En el mateix fòrum, la candidata a la reelecció ha rebutjat un cara a cara amb Ernest Maragall (ERC). En canvi, s’ha mostrat disposada a fer-ne amb Elsa Artadi (JxC) i Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) perquè diu que representen “un projecte neoliberal oposat al nostre”. Colau ha demanat a Maragall que després de “les polítiques desastroses” de la Generalitat, no pacti amb la dreta i triï governs d’esquerres.

Ada Colau ha evitat comentar l’enquesta d’El Periódico que situa Maragall al capdavant. “Les enquestes són enquestes”, ha valorat la candidata a la reelecció, que ha insistit que “em presento per tornar a guanyar i aspirem a sumar més suports”. També ha reiterat l’aposta per liderar un acord d’esquerres a l’Ajuntament amb ERC i PSC i ha demanat que tots els partits diguin clarament amb qui volen pactar.