Els Mossos d’Esquadra han desocupat l’edifici conegut com a Casa Àfrica, al carrer de Marià Aguiló, al Poblenou. L’operació s’ha fet amb molta rapidesa i sense incidents. De fet, agents de la policia feia dies que havien alertat els inquilins que el desallotjament era imminent. Per això, la trentena de persones que hi vivien, immigrants sense alternativa d’habitatge, van marxar a principis de setmana a un altre edifici ocupat al carrer de la Ciutat de Granada. Aquest dimarts al matí, quan hi han arribat els Mossos, només quedaven quatre persones a l’immoble, que han marxat per voluntat pròpia i sense oposar resistència.

Desallotjament Casa Àfrica

L’anterior intent de desallotjar Casa Àfrica va ser a l’abril, però, finalment, es va suspendre. En aquell moment, unes 150 persones es van concentrar davant de l’edifici per intentar impedir-ho.

En aquest immoble, abans conegut com La Teixidora, hi viuen 35 immigrants sense cap alternativa d’habitatge. Es tracta d’un espai autogestionat on aquestes persones feien una estada temporal, d’entre quatre i sis mesos de mitjana.

Aturat un desnonament al carrer de Tortellà

El desallotjament de Casa Àfrica coincidia amb un altre ordre de desnonament d’una família del carrer de Tortellà, també al Poblenou. Finalment, però, aquest desallotjament s’ha aturat i s’ha ajornat fins al setembre. En aquest cas, els afectats eren la Sara Garre i els seus dos fills menors, una noia de 15 anys amb discapacitat i un nen de quatre.

La Sara havia negociat un lloguer molt baix amb l’antic propietari de la finca, perquè el pis està en molt mal estat. Fa un temps, però, l’edifici el va comprar un altre propietari, que no va voler negociar un nou lloguer amb els inquilins. Com a solució, el juliol del 2018, a la Sara, que està a l’atur, li van aprovar un pis de la borsa d’emergència social que encara no li han adjudicat. Aquesta és la tercera ordre de desnonament a què han hagut de fer front.