Hospital 99 rebutgen oferta Ajuntament.

Consideren que no és suficient

. El Sindicat d’Habitatge del Raval, que assessora les 10 famílies que ocupen el número 99 del carrer de l’Hospital ─pendents d’un desnonament obert─, rebutja l’oferta de la propietat, Blackstone, per mantenir els ocupants més vulnerables a l’edifici. El fons d’inversió ha fet la proposta a l’Ajuntament després de mesos de negociació. En un comunicat, el sindicat critica que el pacte no inclou tots els veïns.

Denuncia que “deixen al carrer” i “sense alternativa” la resta de famílies. A més, avisa que no tolerarà cap solució que no sigui mantenir tots els ocupants al bloc i exigeix formar part de les negociacions entre el consistori i Blackstone. Vol que l’Ajuntament o la Generalitat comprin l’immoble per aturar el llançament, sense data concreta, previst per a aquesta primera quinzena de juliol.

Si aquesta última opció no és possible ─el consistori, de fet, així ho ha assegurat─, demana que la propietat deixi que les 10 famílies es quedin a la finca i els faci pagar un lloguer social. Des del sindicat, critiquen que Blackstone especula amb l’habitatge amb màniga ampla a tot l’estat.

L’oferta de Blackstone i Ajuntament, al detall

La regidora d’Habitatge, Lucía Martín, va explicar aquest dilluns que Blackstone s’ha compromès per escrit a mantenir a l’edifici les famílies més vulnerables amb un lloguer social. L’acord, inèdit, segons Martín, inclou que es quedin en tres pisos un cop la propietat hagi rehabilitat l’immoble. Mentrestant, el fons d’inversió els reallotjarà provisionalment a cost zero.

De la resta d’ocupants se’n farien càrrec els serveis socials municipals. D’altra banda, segons aquest pacte, Blackstone dedicaria més de la meitat dels pisos del carrer de l’Hospital, 99, a lloguer assequible i només alguns els oferiria a preu de mercat.

Veïns i entitats mantenen les activitats per aturar el llançament

Mentre les negociacions s’estanquen, el llançament obert es manté. Es pot executar en qualsevol dia i moment fins al 15 de juliol. Els veïns i el Sindicat d’Habitatge del Raval mantenen les activitats al portal del bloc per intentar aturar-lo. La intenció és estar atents les 24 hores i convertir-se en un símbol de lluita al barri. A banda, han convocat “escarnis oberts” als directius de Blackstone que resideixen a Barcelona.