Els Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya, ha presentat aquest dimarts una nova eina que permet que qualsevol ciutadà pugui consultar les dades delinqüencials de Catalunya. Es tracta d’un visor –que pots consultar aquí– que permet visualitzar les dades actualitzades i geolocalitzades. En el cas de Barcelona, estan estratificades per Àrea Bàsica Policial, que equival a cadascun dels districtes de la ciutat.

La nova eina permet anar vuit anys enrere, fins el 2011, i consultar dades sobre diversos tipus de delictes i subtipus. L’ha dissenyada l’Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya que ha signat un conveni amb els Mossos d’Esquadra. El director Jaume Massó s’ha compromès ha actualitzar-la cada trimestre aproximadament i la intenció, d’ara endavant, és que s’hi puguin trobar dades de municipis més grans. Primer de més de 50.000 habitants i després de fins a més de 20.000. També està previst afinar les diverses variants d’un mateix delicte.

El director general de Policia – Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, s’ha mostrat “molt content” amb l’aplicació i ha dit que és un instrument que permet avançar “cap a una societat cada cop més informada i avançada” perquè “pot entrar en profunditat en determinats temes”. Fins ara, les dades estaven penjades al web dels Mossos, però era difícil d’accedir-hi per als que no en són experts.