Casa Àfrica ha fet pública aquest dissabte l’ocupació d’un edifici municipal situat al número 110 del carrer de Ciutat de Granada, al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou. El col·lectiu, que lluita perquè els immigrants sense llar tinguin un lloc on viure, va entrar dins aquest bloc fa un parell de dies però aquest dissabte ho han anunciat públicament amb una festa en què han organitzat un dinar popular amb activitats musicals. Fonts municipals han indicat que han tingut coneixement de l’ocupació aquest dissabte al matí i afirmen que la intenció és continuar parlant amb aquest col·lectiu, tal com han fet fins ara.

La nova ocupació arriba després que el col·lectiu hagi rebut una nova ordre judicial per al proper 2 de juliol per desallotjar l’altre edifici ocupat al barri i conegut com La Teixidora, situat al número 35 del carrer de Maria Aguiló, també al Poblenou. A principis d’abril, després de la pressió veïnal, el desallotjament del bloc, propietat d’un fons voltor, es va suspendre.

L’Ajuntament no va poder arribar a un acord amb la propietat i l’ordre plana sobre els ocupants. En aquest context, la intenció de l’organització és tenir un espai perquè, en cas de desallotjament, es puguin instal·lar les 35 persones que actualment viuen a Marià Aguiló.

L’objectiu, ser a tots els barris

L’objectiu de la Casa Àfrica és oferir ajuda als immigrants sense llar de tots els barris de la ciutat. Per això, tenen la voluntat d’expandir la seva tasca a tots els barris. “L’objectiu és aconseguir a cada barri una Casa Àfrica”, ha dit l’activista Nebon Babou Bassono.

Casa Àfrica