mossos esquadra

12 anys després, la Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra ha resolt un homicidi que va tenir lloc en un domicili de la Font de la Guatlla i han detingut tres persones presumptament implicades amb la mort.

Els fets es remunten l’octubre del 2007 quan un home va aparèixer mort amb signes de violència dins d’un pis. Els agents van trobar la víctima lligada de peus i mans, emmordassada i amb els ulls tapats amb cinta americana i amb evidències d’haver estat colpejat. Des d’un primer moment es va pensar que es tractava d’un robatori, perquè el domicili estava completament regirat i n’havien desaparegut diners i diverses joies de valor.

Ara la Unitat Central d’Homicidis i Agressions Sexuals de la Divisió d’Investigació Criminal, que es dedica a investigar casos antics en segona instància, ha reobert el cas i ha establert noves línies i hipòtesi de treball. Per resoldre la investigació ha estat clau desgranar l’activitat criminal de centenars de persones i de nombrosos grups criminals dedicats als robatoris en domicilis amb elements coincidents amb el crim del 2007.

Finalment, els investigadors van constatar que els autors formaven part d’un grup especialitzat a cometre robatoris violents a l’estat espanyol. I el 28 de juny va dur a terme un dispositiu que va permetre detenir tres integrants del grup i escorcollar el domicili que un dels detinguts tenia a Cambrils. En l’escorcoll es va trobar una arma detonadora, cinta americana i armes blanques, així com estris per fer robatoris en domicilis. Uns elements que coincideixen en les proves de l’homicidi del 2007.

Els detinguts han passat aquest diumenge a disposició judicial i un jutge ha decretat l’ingrés a presó per a dos d’ells.