abusos colegi teatre escenari

(ACN) Un grup d’exalumnes del Col·legi de Teatre de Barcelona ha denunciat pràctiques abusives de vuit professors durant 15 anys, segons publica el diari ‘Ara’. El diari afirma que fa dos anys que tenia coneixement d’alguns dels casos que denuncien un total de 13 persones, i assegura que aquest dimarts s’han traslladat a la direcció del centre.

Les denúncies són a vuit docents, però especialment contra un en concret

En una primera instància, les antigues alumnes relaten els presumptes abusos dels vuit docents, però segons el rotatiu, es posa l’accent en un d’ells. Per exemple, s’indica que aquest professor, d’aleshores 45 anys, va mantenir relacions amb diverses alumnes d’entre 18 i 20 anys, a les quals va assetjar i abusar.

El diari afirma que el tema era conegut dins del claustre. Un dels testimonis relata una situació d’assetjament després de negar-se a mantenir una relació amb aquest docent. Un altre explica que l’home va abusar d’una alumna beguda. Una tercera explica que el professor li enviava missatges per quedar, després d’haver dit davant dels altres alumnes que n’estava enamorat. Algunes d’aquestes alumnes van abandonar els estudis.

Altres alumnes, afegeix el diari, relaten situacions de bromes sexuals constants d’altres professors, o de situacions en què els demanaven que es despullessin amb l’argument de trencar tabús. D’altres, feien carícies i massatges dins i fora de l’aula, segons els testimonis que recull l”Ara’.

L’escola, que nega conèixer els fets, ha rebut la instància i ho investigarà

Alguns dels testimonis afirmen, a més, que havien denunciat aquestes situacions a la direcció del centre. El diari ha recollit la posició de l’escola, que ha confirmat que ha rebut la instància i ha indicat que la investigarà. Els directius del centre afirmen que no tenien coneixement dels casos denunciats.

El principal acusat admet flirteigs, però nega que tingués intencions sexuals

El professor al qual s’acusa principalment admet que va flirtejar amb alguna de les alumnes a les festes de final de curs, quan ja deixaven de ser-ho, així com que en alguna ocasió va fer algun petó, però subratlla que no ho va fer mai amb la intenció de tenir sexe, sempre segons la versió que recull el diari ‘Ara’.