L’Ajuntament de Barcelona ha insistit a la justícia perquè desallotgi el narcolocal del número 26 del carrer de Piquer, al Poble-sec. Es tracta d’un punt de venda i consum de drogues que ha estat font constant de conflictes i que ha posat el veïnat en alerta des de fa mesos.

Aquest dimarts el consistori ha anunciat que ha presentat uns informes al jutjat. Aquests documents, elaborats conjuntament amb els Bombers, acrediten que el local és insalubre i representa un risc tant per als qui hi viuen i com també per als veïns.

Risc d’incendi, d’insalubritat i de col·lapse

“Allà hi ha una situació potencial de risc d’incendi, d’insalubritat, de risc de col·lapse degut a la vulneració de les condicions d’habitabilitat“, ha explicat Marc Serra, regidor del districte de Sants-Montjuïc. Segons Serra, a més, el subministrament elèctric del local es fa de manera fraudulenta i hi ha humitats que afecten els habitatges adjacents.

Per tot plegat, el consistori considera acreditada l’activitat delictiva del local, les males condicions de l’espai i els problemes que genera al barri i, per això, insta el jutge que el desallotgi de manera imminent: “No entenem com un sistema judicial que ordena desallotjaments de famílies vulnerables cada dia de 10 en 10 triga gairebé nou mesos a resoldre una situació com aquesta”, ha lamentat Serra.

Problemes de convivència cronificats

Els veïns d’aquest local fa temps que denuncien que han de conviure amb baralles, pudors, i venda i consum de drogues. La propietat ja va demanar que es desallotgés per la via penal però el jutjat va arxivar el cas per falta de proves. Posteriorment, també s’havia iniciat una una investigació per raons de salut pública que encara està en marxa, però en les darreres setmanes, el veïnat, fart de la situació, ha organitzat protestes a les portes del local i el consistori tem que hi pugui haver enfrontaments.