Els Mossos d’Esquadra aconsellen els comerciants xinesos per prevenir furts i robatoris als seus establiments. Ho han fet a través d’unes xerrades periòdiques en què també han anunciat la creació d’un grup de WeChat per estar constantment connectats amb els botiguers. D’aquesta manera la policia catalana i la Guàrdia Urbana volen acostar-se als comerciants i animar-los que denunciïn quan siguin víctimes d’un fet delictiu, ja que segons els Mossos la comunitat xinesa és una de les que menys recorren a la policia per la barrera que els suposa l’idioma.

Per primera vegada a la ciutat la policia catalana, juntament amb la Guàrdia Urbana, ha creat un xat amb els botiguers xinesos. Ho ha fet a través de WeChat, l’aplicació de missatgeria instantània que més utilitza aquesta comunitat. A través d’aquest canal, els comerciants poden fer arribar quines són les seves inquietuds a la policia i els agents poden transmetre consells, de forma fàcil i ràpida, per evitar furts i robatoris.

Un 25 % dels botiguers, connectats amb els Mossos

El funcionament de l’aplicació és molt semblant al grup de WhatsApp que ja van crear els Mossos amb la resta de comerciants de Nou Barris. Quan algú veu alguna persona amb una actitud sospitosa de cometre un furt o robatori avisa el 112 i, si la situació no és greu, ho comunica al grup de l’aplicació de missatgeria instantània. Aquesta prova pilot fa un any i mig que es va posar en marxa i des d’aleshores ja disposa de 17 grups, que representen un 25 % dels botiguers del districte.