La vessant més humana de la Cursa de Bombers d’enguany l’han demostrada, sens dubte, el grup Bombers Solidaris. 11 dels bombers que han participat en la carrera han fet els deu quilòmetres de recorregut carregats amb tot l’equip reglamentari, un equip que pesa uns 20 kg. El motiu: fer visibles diverses causes minoritàries de les quals, consideren, no se’n fa prou ressò.

És el cas de l’Alfonso Mba. Ell hi ha participat per donar a conèixer la malaltia de l’Aleix, un infant que pateix miopatia miotubular, una malaltia minoritària catalogada com a rara. L’amistat que comparteix amb els pares de l’Aleix, el va empènyer a pensar com podia ajudar-los. Córrer la Cursa de Bombers formant part de l’equip de Bombers Solidaris, li va semblar una molt bona opció per donar-li visibilitat i recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia. “Els pares de l’Aleix i jo som amics. Quan vaig saber que havien muntat Pequeños Superhéroes, una associació per investigar la malaltia del seu fill, vaig sentir la necessitat de fer alguna cosa per ajudar-los. Vam pensar a fer un repte amb els Bombers Solidaris, per tal de recollir diners per a la investigació i per fer-la més visible. Avui em sento molt satisfet”, explica l’Alfonso.

I és que ara l’associació Pequeños Superheroes ha rebut un altre granet de sorra. Gràcies a haver quedat en primera posició, l’Alfonso ha aconseguit que els facin una nova aportació econòmica. A més a més, durant tota la cursa ha estat l’altaveu dels petits “superherois”.

Des de Bombers Solidaris es mostren molt compromesos a donar veu a aquestes causes minoritàries i animen a tothom a col·laborar-hi. Precisament ells, coordinen els 11 Reptes Solidaris que, com el de l’Alfonso, han participat en la cursa d’enguany.